Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo: Zoë is d'r in Venlo maar ein!
U bent hier: Home > Meedoen > Same Träöte Is Leuk!

Same Träöte Is Leuk!

Same Träöte Is Leuk! is een Fanfare-project waarbij leerlingen van verschillende Venlose basisscholen de kans krijgen om kennis te maken met het bespelen van een muziekinstrument en samen met andere kinderen lessen volgen en concerten geven. Zo ontdekken de kinderen op jonge leeftijd of ze het leuk vinden om muziek te maken.

Hoe kan ik deelnemen aan Same Träöte is leuk?

Simpel. Dat kan in drie stappen:

  1. Zit je op de basisschool in groep 4 of hoger dan kun je deelnemen aan het project Same Träöte is leuk.
  2. Kies een instrument uit welke je het liefst zou willen spelen. Klik hier om de instrumenten te ontdekken.
  3. Geef je op via aanmelden. Wij nemen contact met je op om te bekijken in welke groep je kunt starten.

Hoe lang duurt een les?

Een muziekles duurt ongeveer een uur en zal plaatsvinden na school. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de instrument keuze zullen de lesdagen en lestijden afgestemd worden. (Het kan zijn dat je naar een andere locatie moet voor de les). Deze lessen vinden plaats op maandag, dinsdag of woensdag na schooltijd. Kijk bij 'Welke leslocaties zijn er' naar de mogelijke leslocaties.

In aanloop naar het kinderconcert vinden er een aantal orkestrepetities plaats. Dit is op donderdag in D'n Dörpel.

Wat kost het?

Voor deelname aan Same Träöte is leuk wordt een bijdrage van slechts € 50,00 per kind gevraagd.

Voor dit bedrag krijgen de kinderen een half jaar muzieklessen, een muziekinstrument naar keuze in bruikleen (afhankelijk van het aanbod aan instrumenten), deelname aan de concerten en een jeugdlidmaatschap bij Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo.

Er zijn ook fondsen beschikbaar voor ouders/verzorgers om in deze eigen bijdrage te voorzien. Neem hiervoor contact met ons op.

Welke leslocaties zijn er?

Onderstaande scholen nemen deel aan het traject. Dit betekent dat zij bij voldoende aanmeldingen op de school een leslokaal beschikbaar stellen. Eventueel worden aanmeldingen van diverse scholen met elkaar gecombineerd. De slagwerklessen vinden meestal plaats bij het Kunsten Centrum Venlo.

Ook worden er door het project een aantal klassikale lessen gegeven om kinderen te enthousiasmeren om deel te nemen aan dit project.

Alle leerlingen van basisscholen in Venlo kunnen deelnemen. Dus ook al je school er niet bijstaat.

Ben je geen leerling meer van een basisschool (dus iets ouder) ook dan hebben wij voor je een passend traject. Neem dan contact met ons op.

Same Träöte Is Leuk!

Kinderconcert 25 juni 2023

Kinderconcert juni 2024

Het kinderconcert staat garant voor een spetterende middag vol vrolijke muziek. De deelnemende kinderen aan het muzikale project Same Träöte is Leuk! zullen samen met het orkest en het jeugdorkest van Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo zorgen voor een bijzonder concert.